Постинг
18.12.2013 14:13 -
Фокус...или умението да правим суши.
Автор: brslv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 18.12.2013 14:14
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 18.12.2013 14:14
Джиро Оно е на 87 години. Според ценителите - най-добрият суши майстор в света.
"Възможно ли е да бъде достигнато съвършенство?" - питат Джиро.
"Не, то никога не може да бъде достигнато." - простичко отговаря той.
През цялото време, докато Джиро приготвя суши, погледът е фиксиран върху "произведението". Като че ли мисъл, съзнание, движения и емоции се сливат в една точка - обектът "суши".
Може би най-ценният урок, който Джиро може да ни предаде, е да се концентрираме. Фокусът е пътят към съвършенството, макар той да няма крайна точка. Умението да влеем цялото си същество, дори в нещо толкова малко, каквото е сушито, е истинското изкуство на живота.
Но това умение не идва безплатно. Нужно е време, много дисциплина и отдаденост.
Изгледайте видето - 5 минутен урок по живот. :)
"Възможно ли е да бъде достигнато съвършенство?" - питат Джиро.
"Не, то никога не може да бъде достигнато." - простичко отговаря той.
През цялото време, докато Джиро приготвя суши, погледът е фиксиран върху "произведението". Като че ли мисъл, съзнание, движения и емоции се сливат в една точка - обектът "суши".
Може би най-ценният урок, който Джиро може да ни предаде, е да се концентрираме. Фокусът е пътят към съвършенството, макар той да няма крайна точка. Умението да влеем цялото си същество, дори в нещо толкова малко, каквото е сушито, е истинското изкуство на живота.
Но това умение не идва безплатно. Нужно е време, много дисциплина и отдаденост.
Изгледайте видето - 5 минутен урок по живот. :)
Тагове:
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 15