Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2014 12:43 - Защо да изчистим България за един ден?
Автор: brslv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 948 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 26.04.2014 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Хора, омръзна ми да слушам глупави оплаквания!   Въобще не искам да генерализирам, но това, което аз забелязвам, е интересната тенденция все повече хора да намират всевъзможни причини да НЕ се включат в кампанията на БТВ.
  Като например:
  "Не желая да участвам в масивната ПР кампания на БТВ. Ако нямаше тяхното лого на тениските, може би щях да се включа.";
  "Защо да чистя като си плащам данъците? Малко ли е мойта работа, че да върша работата на някой друг?";
  "Не виждам смисъл да чистя, защото утре пак ще дойде някой, който ще оскверни природата."
  ...и куп други логични и нелогични оправдания.
  Далеч съм от мисълта, че БТВ като организатор не гони собствен медиен интерес (чисто рейтингов). Напротив, всичко е измислено много добре и целта е постижима.
  Но нека за момент се дръпнем "назад" и отделим поглед от микроскопа, с който анализираме всеки един детайл в настоящата ситуация и погледнем картинката по-отгоре. 
  А тя ясна - има боклуци, които няма сами да се почистят. Това е. Не е рейтингът, нито БТВ. Оттук насетне е въпрос на възпитание и отговорност пред самите нас да запретнем ръкави и да действаме.

Природата не пита кой ще го направи и кой не, кой го организира и дали някой си плаща. Въпроса е, че несериозното отношение не е решение на проблемите, които ни заобикалят. Трябва веднъж завинаги да осъзнаем, че средата, в която живеем, ситуацията в която се намираме и нещата, които постигаме (индивидуално и колективно) зависят от всеки един човек поотделно. От МЕН.
  А историята изобилства от примери на малки стъпки, които са предизвикали лавини от положителни промени. И когато казвам малки, говоря за незначителни, почти недоловими от човешкото съзнание. 
  Така, че, нека се държим като големи хора и мислим малко по-глобално. Нека извадим главите си от тесните кутийки, в които сами сме се "набутали".
  Ще действаш ли или имаш още причини да посочиш някой друг отговорен за твоята държава? :)



Гласувай:
1



1. mikolaj - БТВ са лицемери
26.04.2014 13:00
Само за 1-ият аргумент не съгласен. В действителност БТВ отказват да подкрепят каквато и да е еко инициатива, която е планирана да се състои на друг ден. Преди 2 години им писах за едно почистване, но те изрично споменаха, че то трябва да бъде само на указаната от тях дата. А почистването вече беше планирано отдавна (понеже БТВ обявяват датата някъде към 2 месеца предварително, което си е доста късно).

Впрочем, тази година еко инициативата, за която говоря, пак ще се състои, и пак на различна дата. Така че винаги може да се намери начин.

За другите аргументи съм съгласен- аз лично съм се сблъсквал с тях.
цитирай
2. brslv - mikolaj,
26.04.2014 15:14
прав си за БТВ. Неведнъж в последните години доказаха, че могат да бъдат доста подли в отношението си към "простосмъртните". Мисълта ми беше, че въпреки всичко, хората в България трябва да станем малко по-отговорни към собствените си дела и да спрем да сочим с пръст. Разбира се, има и примери като Вашия, които приветствам и на които искрено свалям шапка. Мечтата ми е обикновените хора да разберат, че не са обикновени, както политици, медии и прочее властимащи се опитват да ни втъплят, а че всеки има силата да променя нещата, които не му харесват. :) Благодаря ти за коментара и успех! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brslv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 24291
Постинги: 8
Коментари: 8
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930